Vytisknout stránku

Pila Javořice v Ptení rozšířila výrobu a počet zaměstnanců

Pila v Ptení společnosti Javořice, která je od předloňského února v insolvenci a musela na čas přerušit provoz, rozšířila výrobu a počet pracovníků. V současné době jich zaměstnává zhruba 60. ČTK to řekl ředitel závodu Jan Vařeka. V minulosti pila firmy Javořice, jejíž úpadek by měla vyřešit reorganizace, zaměstnávala zhruba 300 lidí.

"Pořez jsme zvýšili ze 12.000 na 15.000 kubíků kulatiny měsíčně. O dalším navýšení se bude rozhodovat v létě v závislosti na odbytu. Pokud se bude vyvíjet dobře, k nárůstu pořezu by mohlo dojít od začátku září, a to až na 20.000 kubíků," uvedl Vařeka. V dobách největší slávy však pila v Ptení řezala v průměru 65 000 kubíků měsíčně.

Doplnil, že v firma v březnu přijala sedm nových zaměstnanců, které potřebuje na zajištění provozu sušení dřeva. "Pokud budeme výrobu navyšovat, budeme potřebovat dalších 11 až 12 zaměstnanců. Nabírali bychom je v srpnu," řekl Vařeka.

Společnost Javořice, kterou dříve vlastnil dřevařský holding CE Wood, musela přerušit provoz pily kvůli finančním problémům zhruba před třemi lety. Před přerušením provozu závod patřil nejvýznamnějším zaměstnavatelům v regionu. Provoz pila obnovila v závěru roku 2010. Jediným akcionářem společnosti Javořice je nyní firma HSK Invest.

red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)