Vytisknout stránku

Jiří Oliva by mohl být místopředsedou sněmovny

Poslanecký klub TOP 09 a Starostů navrhuje podle serveru tyden.cz na post místopředsedy poslanecké sněmovny sněmovny Jiřího Olivu. V čele komory by měl nahradit Vlastu Parkanovou. Parkanová minulou středu na funkci rezignovala kvůli tomu, že ji poslanci vydali k trestnímu stíhání v případu údajně nevýhodného nákupu letadel CASA pro armádu.

Šedesátiletý Oliva je poslancem první volební období, a to za Královéhradecký kraj. Je členem výboru pro životní prostředí a zemědělského výboru. Působí také ve třech podvýborech a jako zpravodaj měl dosud na starosti čtyři zákony.

Jak uvedl tyden.cz, vedení sněmovny nyní tvoří předsedkyně Miroslava Němcová (ODS) a místopředseda Lubomír Zaorálek (ČSSD). Už dříve na místopředsednickou funkci rezignovala nynější šéfka poslanců VV Kateřina Klasnová.

Vedení sněmovny volí zákonodárci na plénu. Volba by se mohla uskutečnit zřejmě v září.

Oliva vystudoval lesní inženýrství VŠZ v Brně. Působil mimo jiné jako ředitel státního podniku Lesy České republiky, u jehož založení stál. Je docentem na katedře lesní těžby na Lesnické a dřevařské fakultě České zemědělské univerzity v Praze.

red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)