Vytisknout stránku

ALDP přijala další dvě lesnické firmy

Čtvrtá valná hromada Asociace lesnických a dřevozpracujících podniků (ALDP) jednomyslně odsouhlasila přijetí dvou nových členů do lesnické sekce – společností LST, a. s., a Kloboucká lesní, s. r. o. Aktuálně společnosti sdružené v ALDP zajišťují téměř 80 procent komplexních lesnických zakázek pro státní podnik Lesy ČR.
Předsednictvo zároveň informovalo o změně na pozici výkonného ředitele. Za odcházejícího Patrika Mlynáře byl nově jmenován Zdeněk Musil, který se ujal funkce od 1. 10. 2014 a zároveň se dle stanov ALDP stal členem předsednictva. Post výkonného ředitele přijal podle jeho slov s respektem k práci svého předchůdce.

„Věřím myšlence společného postupu lesníků a dřevařů v rámci ALDP a budu se maximálně snažit pomoci dlouhodobé prosperitě celého českého lesnicko-dřevařského sektoru,“ říká po svém jmenování výkonným ředitelem ALDP Zdeněk Musil.

Ing. Zdeněk Musil

Absolvoval provozně-ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze. Poté pracoval na různých finančních pozicích v zahraničním obchodě. Od roku 1997 nastoupil jako finanční manažer do prodejní organizace Stora Enso Praha, kde od roku 2010 do dubna 2014 zastával funkci jednatele a zároveň kreditního manažera. Od října 2O14 je výkonným ředitelem Asociace lesnických a dřevozpracujících podniků a Asociace českého papírenského průmyslu.


LST, a. s.

Společnost LST a.s. sídlí v Trhanově na Chodsku a podniká především v oblasti lesnictví, zpracování dřeva a v navazujících službových a výrobních oborech. Kromě těchto základních podnikatelských směrů rozvíjí výrobu bukové spárovky ve své divizi Veselí n. M. a též zpracování těžebních zbytků pro energetické účely. Tržby firmy se v posledních letech pohybovaly v průměru kolem 1 miliardy Kč. LST, a. s., zaměstnává v ČR cca 250 pracovníků.


Kloboucká lesní, s. r. o.

Společnost Kloboucká lesní je tuzemskou lesnickou firmou působící na českém trhu od roku 1998. Provádí veškeré pěstební i těžební práce, dopravu dřeva i jeho následné zpracování. V současné době zaměstnává více než 230 stálých zaměstnanců. Aktivity firmy jsou jak celorepublikového tak i mezinárodního rozsahu.

 



Podle TZ ALPD, red.
 
Líbil se vám článek?
(0 hlasů)