Vytisknout stránku

Dřevařská sekce ALDP se rozrostla o dalšího člena

Šestá valná hromada Asociace lesnických a dřevozpracujících podniků, která se uskutečnila v polovině dubna v Praze, jednomyslně odsouhlasila přijetí nového člena do dřevařské sekce – společnost LESS & TIMBER, a.s.

Společnost LESS & TIMBER, a.s. je významným výrobcem truhlářského a stavebního řeziva a radiálních lamel s navazující výrobou lepeného hranolu, jehož je největším výrobcem v České republice a jedním z největších v Evropě. Od 1. ledna 2015 je společnost součástí české investiční skupiny Jet Investment investující do tradičních českých podniků s mnohaletou historií.

Společnost s více než třemi sty zaměstnanci provozuje v Čáslavi a Dlouhé Vsi u Sušice pilařské závody s celkovou roční kapacitou pořezu až 350 000 m3 a v Klášterci nad Orlicí závod na výrobu lepeného hranolu a nábytkářských polotovarů s ročním objemem výroby až 30 000 m3.

LESS & TIMBER, a.s. patří k významným zpracovatelům kvalitní kulatiny v Evropě. Zabývá se komplexním zpracováním dřeva, převážně kvalitního přesíleného jehličnatého dřeva s většinovým zastoupením smrku s postupným nárůstem podílu borovice a modřínu.

Podle TZ ALDP, red.
Líbil se vám článek?
(0 hlasů)