Vytisknout stránku

Smlouvy z opakovaných tendrů LČR 2017+ mají podepsány LDF a Petra

Smlouvy ze tří opakovaných lesnických tendrů státního podniku Lesy České republiky (LČR) v celkové odhadované hodnotě 588 milionů korun získaly společnosti LDF Rožnov a Petra. LDF Rožnov má dva kontrakty a Petra jeden. Obě firmy již smlouvy podepsaly a na daných územních jednotkách budou pracovat do konce roku 2021.

Podpisem smluv z opakovaných tendrů Lesy ČR zároveň uzavřely loňský lesnický tendr 2017+, který měl hodnotu 3,4 miliardy korun. ČTK to řekla mluvčí LČR Eva Jouklová.

Opakovaná soutěž se konala na jednotkách Město Albrechtice-sever, Město Albrechtice-jih a Město Albrechtice-Spálené v Moravskoslezském kraji. Soutěž na ně byla znovu proto, že vítězná firma Petra na nich loni odmítla uzavřít smlouvu. Do nové soutěže o jednotku Město Albrechtice-jih se přitom Petra opět přihlásila a uspěla. Odmítnutí uzavřít smlouvu totiž podle pravidel veřejných soutěží není důvodem pro vyřazení firmy z nové soutěže. Kvůli neuzavření smluv firma Petra přišla o složené jistiny v řádech milionů korun.

Firma LDF Rožnov podala nejlepší nabídky a smlouvy uzavřela na jednotkách Město Albrechtice-sever a Město Albrechtice-Spálené. Celkem se o tři jednotky ucházelo pět firem, kromě LDF a Petry ještě společnosti Uniles, Opavská lesní a KATR. Všech pět firem podalo celkem devět nabídek, na každou jednotku připadly tři nabídky. Vítěze určila nejlepší cena.

Z tendru 2017+ Lesy ČR včetně opakovaných soutěží podepsaly smlouvy na 48 jednotkách. O zakázky se podělilo 14 firem, nejvíce smluv získaly Petra, Uniles a Progles. Firma Petra a s ní propojená společnost T.E.P. HOLZ uzavřely 13 kontraktů. Firma Uniles uspěla na deseti jednotkách a Progles na šesti.

Podle ČTK, red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)