Vytisknout stránku

Daniel Szórád odvolal výrobně technického ředitele LČR

3. října 2017 odvolal generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád z pozice výrobně technického ředitele Václava Lidického. Na uvolněnou pozici bude vypsáno interní výběrové řízení.   

 

 

Po zralé úvaze jsem se rozhodl přistoupit ke změně na pozici výrobně technického ředitele. K 31. 12. 2017 proto odvolávám z funkce Ing. Václava Lidického, který bude do daného data funkci plnohodnotně vykonávat. Upřímně si vážím možnosti s ním po dobu více než tří let spolupracovat, nicméně jsem nabyl přesvědčení, že je vhodné danému úseku, který bude od 1. 1. 2018 přejmenován na Úsek lesního a vodního hospodářství, dát tento impuls,“ uvedl Daniel Szórád.

Za účelem nalezení vhodného kandidáta vypíší Lesy ČR v nejbližších dnech interní výběrové řízení. „Pevně věřím, že se uvnitř podniku podaří nalézt nástupce, který naváže na velký kus vykonané práce a bude schopen dále prohloubit komunikaci mezi ústředím podniku a provozem,“ doplnil Daniel Szórád.

Ing. Václav Lidický absolvoval Lesnickou a dřevařskou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně (1990), po jejímž ukončení byl přijat k Západočeským státním lesům na Lesní závod Planá u Mariánských Lázní jako technik polesí. V roce 1992 nastoupil k nově vzniklému podniku Lesy ČR, kde zastával několik pracovních pozic spojených se správou lesního majetku a jeho obhospodařováním. Začínal jako revírník na Lesní správě Planá, později prošel různými pracovními pozicemi a v letech 2001–2014 působil jako lesní správce na Lesní správě Přimda. V červnu 2014 byl jmenován výrobně technickým ředitelem Lesů ČR.

Red. 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)