Vytisknout stránku

Nová publikace Meliorační a zpevňující funkce lesních dřevin

V nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce právě vyšla nová odborná publikace Meliorační a zpevňující funkce lesních dřevin autorů Dušana Kacálka, Oldřicha Mauera, Viléma Podrázského, Mariana Slodičáka a kol.

V této publikaci jsou shrnuty obecně známé domácí i zahraniční poznatky o melioračním a zpevňujícím působení lesních dřevin, doplněné o nové poznatky z domácí i zahraniční literatury. Meliorační funkce byla exaktně posuzována podle vlastností opadu a stavu humusových horizontů. Pro posouzení zpevňující funkce byly využity analýzy kořenových systémů. Pozornost byla věnována většině dřevin používaných v českém lesnictví, tedy i dřevinám základním cílovým. Hlavní ambicí autorů bylo zprostředkovat čtenářům objektivní pohled na působení lesních dřevin na půdu a na jejich zpevňující funkci a přispět tak k tvorbě stabilnějších porostních směsí a k péči o půdní prostředí.

Kniha má 300 stran, formát 165 x 245 mm, pevnou knižní vazbu a barevnou laminovanou obálku, kromě textu obsahuje barevné obrázky a tabulky. Vydal ji Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti, v. v. i., Strnady, prodejní cena je 299 Kč.

Objednávejte v e-shopu na www.silvarium.cz nebo v redakci na tel. 321 679 413, 604 211 171 a na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)