Vytisknout stránku

Petr Sklenička se ujal vedení České zemědělské univerzity v Praze

Účinné prosazování zájmů univerzity navenek a otevřený a přátelský styl řízení budou priority nového rektora prof. Ing. Petra Skleničky, CSc. Zaměřit se chce též na kvalitní výzkum a inovace a na podporu schopných studentů.

 

Společně s dalšími členy vedení bude usilovat o zajištění více provozních prostředků pro fakulty i rektorát, o lepší servis fakultám a finančně odpovědný rozvoj univerzity. Zmínil také péči o zaměstnance a podporu studentských spolků a celkově méně formalismu a více věcnosti.

Členy nového vedení budou dále prorektor pro mezinárodní vztahy a první prorektor prof. PhDr. Michal Lošťák, Ph.D., prorektor pro vědu a výzkum prof. Ing. Jan Vymazal, CSc., prorektor pro pedagogickou činnost doc. Ing. Jiří Remeš, Ph.D., prorektor pro rozvoj prof. Ing. Václav Hejnák, Ph.D., prorektor pro kvalitu vzdělávací a tvůrčí činnosti doc. Ing. Petr Valášek, Ph.D., kvestorka Ing. Jana Vohralíková, kancléřka Ing. Bc. Iva Hrabánková, Ph.D., a ředitelka Odboru marketingu Ing. Tereza Kolbabová.

Prof. Ing. Petr Sklenička, CSc. (*1964)

Vystudoval Agronomickou fakultu VŠZ, kde pokračoval v interní aspirantuře na Katedře biotechnických úprav krajiny. Od roku 1993 zde pracoval jako odborný asistent a o deset let později se habilitoval v oboru Ochrana půdy a meliorace. V roce 2006 působil jako „Visiting Professor" na Utah State University. V roce 2007 byl zvolen prvním děkanem Fakulty životního prostředí, která vznikla transformací části Fakulty lesnické a environmentální. V roce 2008 byl jmenován profesorem pro obor Aplikovaná a krajinná ekologie a o rok později se stal vedoucím Katedry biotechnických úprav krajiny. Od roku 2015, po osmi letech v čele fakulty, je proděkanem pro vědu a výzkum.

Podle TZ ČZU v Praze (1. 2. 2018), red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)