Vytisknout stránku

Anketa Dřevěná stavba roku 2013 zná vítěze

Dne 10. dubna proběhlo ve Křtinách slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen ankety Dřevěná stavba roku 2013.

Dne 10. dubna proběhlo ve Křtinách slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen ankety Dřevěná stavba roku 2013.

Nově pojatý program zahájily zajímavé přednášky na téma Výzva pro lesníky – využití dřeva dřevozpracujícím průmyslem Petra Horáčka, děkana LDF Brno, následovala přenáška Filipa Rose, zástupce generálního sekretáře Evropského svazu výrobců montovaných domů na téma Trh dřevostaveb v Evropě a celý blok byl zakončen přednáškou Financování lesnicko– dřevařského komplexu, příležitosti a úskalí s podtitulem „Čistý pohled bankéře,“ kterou přednesl pan Miloslav Mencl, manažer kompetenčního centra pro financování energetiky, obnovitelných zdrojů a municipalit UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

Slavnostní vyhlášení výsledků odstartovalo druhou část křtinského odpoledne. Nadace udělovala celkem 11 cen v pěti kategoriích. Zvláštností tohoto ročníku bylo, že odborná porota udělila v kategorii 2 a v kategorii 5 poprvé v historii ankety dvě první místa.

Na závěr slavnostního předávání organizátoři představili nový katalog obsahující všechna díla i s jejich autory včetně vyhlášených vítězů všech kategorií. Ten se bude poprvé představovat odborné veřejnosti ve dnech 16.–17. 4. 2014 na mezinárodní odborné konferenci Dřevostavby 2014 ve Volyni.

Pro všechny účastníky byl připraven v barokním kostele Panny Marie Křtinské od slavného stavitele Jana Blažeje Santiniho-Aichela varhanní koncert duchovní hudby.
„Již nyní se těšíme jaké zajímavé dřevěné stavby a unikátní konstrukce nám přinese další ročník ankety DŘEVĚNÁ STAVBA ROKU 2014,“ řekl předseda správní rady Nadace dřevo pro život pan František Vomočil ve svém zahajovacím projevu nového ročníku ankety.


Přehled vítězných staveb


red.

 

Líbil se vám článek?
(1 hlas)