Vytisknout stránku

Vojenské lesy a statky povede od listopadu Petr Král

Novým ředitelem státního podniku Vojenské lesy a statky ČR (VLS) se od 1. listopadu stane Petr Král (42). Do funkce ho jmenoval ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Král ve funkci nahradí Josefa Vojáčka, který od začátku září odešel do čela Lesů ČR.

Petr Král, současný ředitel divize VLS Horní Planá, podle Pejška vyhrál výběrové řízení, do kterého se přihlásilo 12 uchazečů. Ve Vojenských lesích a statcích působí od roku 2006, divizi v Horní Plané vedl od roku 2015. Předtím působil v podniku Lesy Český Krumlov a ve společnosti Allwood.

"Petr Král je odborník, jehož výhodou je detailní znalost podniku. Stojí před ním velká výzva, udržet VLS v dobré hospodářské kondici a zvládnout boj s následky kalamitních situací," uvedl Metnar.

"Chci se zaměřit především na řešení následků kalamitní situace v moravských divizích podniku a minimalizací negativních dopadů na hospodaření státního podniku," popsal své priority Král.

Vojáček vedl Vojenské lesy a statky od roku 2014. Od 90. let působil v Lesích ČR. Ředitelem VLS byl také mezi lety 2004 a 2009. V první polovině letošního srpna vyhrál výběrové řízení na ředitele Lesů ČR. Nahradil Daniela Szóráda, kterého odvolal v polovině května bývalý ministr Jiří Milek (za ANO).

Ing. Petr Král

Narozen 26. dubna 1976. Vystudoval Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně (1999). V letech 1999 – 2002 působil v podniku Lesy Český Krumlov a.s., v letech 2003 – 2005 ve společnosti Allwood a.s. Od roku 2006 působí ve státním podniku Vojenské lesy a statky ČR, Divize Horní Planá, od roku 2015 jako ředitel této divize.

Podle ČTK a www.mocr.army.cz, red.

Líbil se vám článek?
(1 hlas)