Vytisknout stránku

Úsekovými řediteli Lesů ČR jsou Indra, Vlkanova, Vinš a Krpata

Novým ředitelem lesního a vodního hospodářství státního podniku Lesy České republiky (LČR) se stali Pavel Indra, ekonomickým Daniel Vlkanova, obchodním Karol Vinš a správním Pavel Krpata. Funkcí se noví ředitelé ujali 5. listopadu. Do výběrových řízení se přihlásilo 33 uchazečů.

Od všech očekávám dynamický přístup, který krizová situace v lesích vyžaduje," uvedl generální ředitel podniku Josef Vojáček.

Ředitelem lesního a vodního hospodářství bude jmenován Pavel Indra, lesník, který působil v podniku na různých pozicích v letech 1992 až 2002. Poté odešel do soukromé sféry a v roce 2009 se do Lesů ČR vrátil - poslední čtyři roky byl vedoucím interního auditu.

Správním ředitelem se stane Pavel Krpata. Jako právník poskytoval v lesnickém sektoru poradenské služby, v minulosti pracoval také pro Lesy ČR.

Postu obchodního ředitele se ujme Karol Vinš. Manažer s technickým vzděláním získal zkušenosti v lesnickém resortu, například ve společnosti Rettenmeier Tatra Timber, která se zabývá výrobou dřevěných produktů. V letech 2003 až 2006 byl mimo jiné generálním ředitelem Lesů Slovenské republiky.

Ekonomickým ředitelem se stane Daniel Vlkanova, lesník, ekonom a manažer. V podniku působí od roku 2009 jako krajský ředitel.

Dosavadním ředitelem lesního a vodního hospodářství podniku byl Tomáš Pospíšil, správním ředitelem Igor Kalix, obchodním Radovan Srba a ekonomickým Karel Buchta. Všichni byli členy týmu bývalého generálního ředitele LČR Daniela Szóráda, který v čele podniku skončil v polovině května.

Podle TZ Lesů ČR a ČTK (1. 11. 2018), red.

 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)