Vytisknout stránku

Jak bojovat s kůrovcem v zimě - nové video na NEKRMBROUKA.cz

Jako poznat kůrovcem napadený strom v zimním období, jak odlišit sterilní kůrovcové souše a aktivní kůrovcové stromy nebo kolik jedinců lýkožrouta smrkového se může nacházet v kůře napadených stromů? Na tyto a mnoho dalších otázek odpoví (nejen) drobným vlastníků lesa nové video na portále www.nekrmbrouka.cz.

Videonávody pro vlastníky lesa 

Stručné a názorné videonávody, jak postupovat v boji s kůrovcem ve vašem lese, najdete ve spodní polovině hlavní strany portálu NEKRMBROUKA.cz.

V zimním období je v období kůrovcové kalamity nezbytné činit potřebné kroky k zabránění dalšího šíření kůrovců při blížícím se jarním rojení. Základem je aktivní vyhledávání, následná těžba a asanace kůrovcem napadených stromů, které se často objevují okolo kůrovcových ohnisek vzniklých v době letové aktivity kůrovce, ale i uvnitř doposud nezasažených porostů.

Nové video na portále www.nekrmbrouka.cz dává praktický návod, jak stromy vyhledávat, jak rozlišit sterilní kůrovcové souše od stromů, z nichž na jaře hrozí vylétnutí dalších kůrovců, a může tak vlastníkům lesů poskytnout užitečné informace, jak omezit další šíření kůrovcové kalamity v roce 2020.

Redakce


Projekt NEKRMBROUKA.CZ je realizován díky podpoře Lesů ČR, s.p.

 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)