Vytisknout stránku

Lesy ČR zahajují podcastový kanál Uchem v mechu

Vlastní podcastový kanál UCHEM V MECHU mají od dubna jako první státní podnik v zemi Lesy České republiky. Odstartoval rozhovorem s generálním ředitelem Josefem Vojáčkem.

I v těchto dnech lidi zajímá, co se děje v lesích a co bude dál. Říkáme to tedy i prostřednictvím podcastu, jednoho z nejpopulárnějších současných informačních prostředků," řekl Vojáček.

Eva Jouklová, tisková mluvčí Lesů ČR, se v prvním podcastovém díle ptala Josefa Vojáčka například na téma, jak státní podnik zvládá současnou situaci zavedených vládních opatření a zda nějakým způsobem ovlivňují jeho provoz. Josef Vojáček také odpověděl, jaké jsou ohlasy a ve kterém regionu je největší zájem o nabídku brigády v lesích, kterou Lesy ČR v březnu vyhlásily, a kolik lidí již tuto možnost přivýdělku využilo.

Naši výzvu vyslyšela spousta studentů a lidí, kteří jsou z nějakého důvodu doma a mají čas a zájem o práci v lese. Zájem o naši výzvu je obrovský a rád bych všem, kteří ho projevili, poděkoval. Snažíme se každého uchazeče zkontaktovat nejpozději do jednoho dne a zprostředkovat mu práci," řekl Josef Vojáček.

Josef Vojáček se též zabýval přípravou státního podniku na kůrovcovou sezonu a jaká opatření v této souvislosti provádí, zda se státní podnik po ukončení nouzového stavu vrátí k organizaci zalesňovacích akcí pro veřejnost, a jestli lze současnou situaci vnímat jako příležitost ke změně nejen pro lesy, ale i pro společnost.

Další díly budou následovat, frekvenci opakování určí aktuální témata. Pokud by posluchači o nějaké konkrétní stáli, mohou napsat na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Kde můžete poslouchat Uchem v mechu?

Podcast si můžete poslechnout zde: https://www.klubnoveholesa.cz/podcast/

Podcastový kanál je dostupný v mobilní aplikaci Klub nového lesa i na všech webech Lesů ČR:

www.lesycr.cz
www.vracimevodulesu.cz
www.sazimelesynovegenerace.cz
www.klubnoveholesa.cz

Podle TZ LČR, red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)