Vytisknout stránku

MZe vyhlásilo veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích

Ministerstvo zemědělství vyhlásilo veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích v „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017–2025, ZEMĚ" s počátkem řešení projektů v roce 2021. Na program je připraveno 156 milionů korun.

Podporu mohou v prvním kole získat vědci a výzkumníci, kteří se zapojí do programu ZEMĚ Ministerstva zemědělství. Soutěž začala 4. května a končí 17. června. Výsledky vyhlásí Ministerstvo zemědělství do 13. listopadu.

Vědci a výzkumníci se mohou hlásit do dvou podprogramů. V rámci Podprogramu I budou vybírány projekty zaměřené na podporu inovativního zemědělství a lesnictví prostřednictvím pokročilých postupů a technologií. V Podprogramu II budou podpořeny projekty, které například řeší bezpečné používání odpadních vod a kalů z komunálních čistíren odpadních vod na zemědělském půdním fondu. Peníze půjdou i na výzkum zaměřený na úpravu pěstebních postupů pro adaptaci lesních ekosystému na klimatickou změnu a stanovení uhlíkové stopy v sektorech zemědělství a potravinářství.

Dokumenty k soutěži jsou dostupné zde.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)