Vytisknout stránku

Zemřel předseda SVOL František Kučera

SVOL s hlubokým zármutkem v pátek 16. 10. 2020 oznámil, že náhle podlehl nemoci František Kučera. „Ztratili jsme vzácného kolegu a přítele, lesnictví pak velkého profesionála, který dění v oboru mnoho let pozitivně ovlivňoval, se smutkem uvedli jeho kolegové.

V roce 1991 byl Ing. František Kučera jedním z iniciátorů založení Sdružení vlastníků obecních lesů v ČR. Předsedou sdružení byl od r. 1992.

František Kučera se narodil 20. ledna 1953 na Vysočině v rodině lesníka, vystudoval Lesnickou fakultu VŠZ v Brně a od roku 1977 zastával různé vedoucí funkce v lesnickém provozu u tehdejšího podniku Jihočeských státních lesů. Krátce pracoval i ve státní správě lesního hospodářství na úrovni okresního úřadu. V roce 1990 byl pověřen Zastupitelstvem města Pelhřimova identifikovat, dohledat a následně převzít historický lesní majetek města. V následujícím roce byl jmenován ředitelem příspěvkové organizace a později jednatelem společnosti Městská správa lesů Pelhřimov s. r. o., kde je Město Pelhřimov stoprocentním vlastníkem. Ve funkci jednatele společnosti působil do 13. 10. 2020.

V říjnu 2010 byl zvolen do městského zastupitelstva v Pelhřimově. V letech 2014-2018 byl zvolen starostou města Pelhřimova.

Až do posledních chvil svého života se věnoval práci, nesmírně mu záleželo na tom, abychom dokázali lesy zachránit pro příští generace, významným způsobem se zasadil o zlepšení situace nestátních vlastníků lesů. „Bez lesů nebude nic,“ říkal.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)