Vytisknout stránku

10 tipů na skvělé vánoční dárky z Lesnické práce!

Vše nasvědčuje tomu, že letošní Vánoce všichni prožijeme možná trochu netradičně. Shánění vánočních dárků ale nemusí být důvod k obavám. Online nákupy nám budou zřejmě tento rok tou nejjednodušší a nejbezpečnější cestou, jak vybrat dárky pro naše blízké. Přinášíme vám proto 10 tipů, jak svým nejbližším udělat radost dárky z knihkupectví Lesnické práce a z pohodlí domova. (Balíčky posíláme i na Slovensko!)

1. Práce na barvě – populární kniha německého autora nově v českém vydání

352 stran české verze odborné kynologické publikace německého autora Hanse-Joachima Borngräbera, která se věnuje přípravě loveckých psů na dosledy spárkaté zvěře a jistě potěší každého myslivce.

Dosled postřelené nebo jinak poraněné spárkaté zvěře pomocí loveckého psa je nezbytný nejen z pohledu ochrany zvířat proti týrání, ale je i nedílnou součástí myslivecké etiky. Kniha Hanse-Joachima Borngräbera Práce na barvě vyšla v Německu v nakladatelství Kosmos v roce 2018. Ještě téhož roku získala ocenění v soutěži o knihu roku, vypsané prestižním časopisem Wild und Hund.


V odborných kruzích je považována za standardní návod k výcviku loveckých psů pro dosledy a pro jejich vedení v lovecké praxi.

Populární knihu Práce na barvě zakoupíte za 650 Kč zde.

2. Radost na celý rok - předplatné Lesnické práce a Světa myslivosti

Pořiďte svým blízkým roční předplatné časopisu Lesnická práce a Svět myslivosti – radost tak budou mít po celý rok 2021!

Časopis Lesnická práce

Vždy aktuální informace z lesnicko-dřevařského sektoru Váš blízký najde na stránkách měsíčníku Lesnické práce. Odborný časopis přináší každý měsíc přes 70 stran důležitých poznatků ve vědeckých, odborných i populárních článcích, reportážích, rozhovorech a anketách.

Předplaťte svému blízkému Lesnickou práci na rok 2021 za 888 Kč (pro studenty za 756 Kč) zde.

 

Časopis Svět myslivosti

Pro ostřílené myslivce a myslivkyně bude skvělým celoročním dárkem časopis Svět myslivosti, který přináší každý měsíc aktuální informace z myslivecké politiky, vědy a výzkumu, praxe v honitbě, lovecké kynologie a novinek ze zahraničí. Ve více než 70 stranách dostane obdarovaný i zajímavé rozhovory, reportáže, kalendář tuzemských i zahraničních mysliveckých akcí a také praktické přílohy!

Předplatné Světa myslivosti na rok 2021 pořídíte za 876 Kč (pro studenty za 744 Kč) zde.

 

3. Likvidace skladu – hodně muziky za málo peněz


Skvělé tipy na vánoční dárky můžete najít i v sekci „Likvidace skladu nakladatelství Lesnické práce.
Poslední kousky publikací na vás čekají v akci od 25 do 300 Kč.

Knihy v akci můžete zakoupit zde.

4. Pro vášnivé kuchaře a kuchařky

Každému, kdo má zálibu ve vaření, pečení, dušení a smažení přijde jistě vhod zvěřinová kuchařka s 216 vyzkoušenými osvědčenými recepty!
V této velkoformátové kuchařce najdete 156 receptů na zvěřinové předkrmy, polévky a hlavní chody, ostatní na přílohy a dezerty. Hlavní chody jsou rozděleny podle druhů zvěře, z níž zvěřina pochází (srnčí, divočák, jelen, daněk, muflon, zajíc, bažant, divoká kachna a ostatní druhy zvěře). K většině hlavních chodů je přidán recept na přílohu. Nechybí kapitola o kuchyňském zpracování zvěřiny a o vínech vhodných ke zvěřině. Formou symbolu je ke každému zvěřinovému pokrmu doporučeno to nejvhodnější víno.

A jaký zvěřinový pokrm chystáte na štědrovečerní tabuli vy?

Speciality ze zvěřiny zakoupíte za 599 Kč zde.


5. Tři malíři! Aneb Pastva pro oko, pohlazení po duši

Poohlížíte se po dárku pro milovníka obrazů, přírody a zvěře? Všechny tři podmínky splní publikace s obrazy malířů zvěře Otakara Číly, Stanislava Lolka a Karola Sovánky. Velkoformátové publikace můžete zakoupit zvlášť, ve dvojici v jakékoli kombinaci, či dokonce celou trojici mapující životy a díla nejvýznamnějších českých a slovenských malířů zvěře.

164 stran s obrazy Otakara Číly, našeho nejvýznamnějšího malíře zvěře. Reprezentativní výběr z jeho díla tvoří základ knihy Ing. Zdeňka Auerswalda a Romana Šlechty Otakar Číla – obrazy. Kniha obsahuje biografické údaje o malíři včetně bohaté fotodokumentace a archivních materiálů, úryvky z malířových osobních vzpomínek, reprodukce obrazů s tématikou zvěře, loveckých zátiší, pytláků, ale i z období malířových cest po Asii a Evropě. Knihu zakoupíte v akci za 450 Kč zde.

Druhá reprezentativní kniha, tentokrát o významném slovenském malíři zvěře Karolu Sovánkovi. Publikace je členěna na úvodní textovou část, kde najdete biografické údaje s fotodokumentací, a obsáhlou část s reprodukcemi 142 malířových děl. Obvykle jde o obrazy s tematikou zvěře, ale zařazeny byly i ukázky jeho sochařské tvorby. Publikaci najdete zde za akční cenu 550 Kč.

Do třetice reprezentativní kniha o významném českém malíři zvěře Stanislavu Lolkovi.
192 stran je členěno na úvodní textovou část, kde čtenáři najdou biografické údaje s fotodokumentací, a obsáhlou část s reprodukcemi 148 malířových děl. I zde se jedná o obrazy s tematikou zvěře, ale zařazena byla i krajinářská a další díla. Knihu najdete v akci za 450 Kč zde.

Kombinace knih za zvýhodněné ceny

Otakar Číla + Karol Sovánka za cenu 800 Kč najdete zde.
Otakar Číla + Stanislav Lolek na vás čekají za 700 Kč zde.
Stanislav Lolek + Karol Sovánka můžete zakoupit za 800 Kč zde.

Celou trojicí publikací můžete udělat trojnásobnou radost za 1 250 Kč zde.

6. Rok 2021 přehledně a myslivecky

Milovníci organizace a zvěře, pozor! S loveckými a mysliveckými kalendáři od agentury Rembrandt se v roce 2021 neztratíte.

Tematické kalendáře na rok 2021 pořídíte od 130 do 170 Kč zde.

 

7. Třetí díl trilogie Pěstování lesů

Zkontrolujte knihovny – neunikl vám závěrečný třetí a nejrozsáhlejší díl Pěstování lesů? Pokud neholdujete tzv. „měkkým“ dárkům, jistě se zaradujete nad skutečně pořádnou knihou s 952 stranami, které jsou věnovány především pracovníkům z lesnické praxe. Najít v nich mohou podporu i návod k řešení problémů v pěstování lesů a kniha je doslova velkým pomocníkem i pracovníkům ve výzkumu a studentům všech typů lesnických škol.

Trilogie pěstování lesů představila celý významný obor lesního hospodářství jako multidisciplinární obor v novém a důkladně zpracovaném ekologickém pojetí.

Pěstování lesů III najdete za 999 Kč zde.


8. Lovecká kronika k uchování vašich loveckých zážitků

Zcela ojedinělá a velmi úspěšná publikace na českém trhu, která poslouží svému majiteli k zapisování úlovků z individuálních i společných lovů, evidenci celkových ročních úlovků, a také k zaznamenávání zážitků nejen z lovu, ale i mysliveckých akcí, posledních lečí, setkání s přáteli, návštěv přehlídek trofejí a vlepování fotodokumentace. Celá kniha je citlivě vyzdobena ilustracemi malíře zvěře Václava Nasvětila.

Výjimečným dárkem uděláte radost za 375 Kč zde.



9. Do knihoven všech entomologů-coleopterologů

544 stran publikace Seznam brouků najde uplatnění nejen u entomologů-coleopterologů, a to jak profesionálních tak i amatérských, ale i u lesníků, zemědělců, učitelů a všech zájemců o přírodu.

Podává souhrnný přehled o současném stavu poznání brouků v České republice a na Slovensku. Díky dvojjazyčnosti (český a anglický jazyk) může být užitečná i pro entomology ve středoevropském regionu.

Kvalitně propracovanou publikaci pořídíte za 550 Kč zde.


10. Jagdteriér od A až po Z

Jagdteriér - temperamentní, odolný, nenáročný a všestranně využitelný pracovní teriér, jehož zemí původu je Německo, se u nás dosud nedočkal souhrnného představení v knižní podobě. Publikace, která jistě potěší nejenom zájemce o loveckou kynologii, se bude snažit zmiňovaný nedostatek odčinit. Pozorný čtenář v ní najde původ a historii plemene a plemenný standard s výkladem, seznámí se s významnými chovateli, kteří mají zásluhu na jeho rozvoji, a získá praktické rady a návody k výstavám, chovu a výcviku.

Monografii o jagdteriérovi pro každého nadšence lovecké kynologie najdete za 319 Kč zde.

 

Už jste vybrali správný dárek?
Podívejte se na celou nabídku knihkupectví Lesnické práce!

 

 

Líbil se vám článek?
(4 hlasů)