Vytisknout stránku

FINNMETKO 2018 - lesnický veletrh

Více než 360 vystavovatelů se sejde nedaleko města Jämsä od čtvrtka do soboty 30. 8. až 1. 9. 2018 v rámci skupiny Forest Demo Fairs, tedy veletrhů pořádaných v lese. V areálu a okolních porostech lesnické školy Jämsänkoski bude mít světovou premiéru celá řada novinek především od finských producentů.

PONSSE - domácí producent představí hned dvě novinky - harvestor PONSSE Cobra 8x8 a revoluční novinku PONSSE Bison Active Frame s převodovým ústrojím CVT (Continuously Variable Transmission), které nerozlišuje jízdu v terénu nebo po silnici a zvyšuje produktivitu zejména při dlouhých dopravních vzdálenostech. Nosnost nové vyvážečky je 16 tun.

LOGSET - další domácí producent představí vyvážečku s extra širokými kolopásy, vylepšený kontrolní měřící systém a nově odtlumenou kabinu Smooth Ride pomocí pružin a tlumících prvků na vyvážečce Logset 6F GT. Nebudou chybět nové motory se Stage 5.

JOHN DEERE - představí poprvé mapový systém TimberMaticTM a TimberManagerTM pro plánování a sledování provozu strojů v reálném čase na bázi GPS i k majiteli stroje. Data jsou průběžně aktualizována prostřednictvím cloudové služby. Na mapě jsou zobrazeny všechny druhy zpracovaného dříví, včetně jednotlivých sortimentů. Pro operátory vyvážeček se zobrazuje umístění a objem připravených sortimentů, čímž se zvyšuje efektivita vyvážení a k dispozici jsou přesné objemy na OM. Tyto přesné informace o průběhu protokolování jsou viditelné jak pro operátory, tak i pro dodavatele v reálném čase. Do mapy lze vyznačit poznámky pro ostatní operátory, např. oblast s podmáčeným stanovištěm. Mapy TimberMatic se používají v kabině TDS a systém TimberManager je k dispozici vlastníkovi nebo THP. Přesná data usnadňují organizaci celého dodavatelského řetězce.
TimberMatic Maps a TimberManager budou standardním vybavením všech nových harvestorů John Deere série G od podzimu 2018. Systémem lze dodatečně vybavit i starší stroje, které splňují některé technické požadavky.

Video ukázky:
Ponsse Bison Activ Frame

Ponsse Bison CVT

Další podrobnější informace přímo z Finska naleznete v Lesnické práci 10/2018.

Oto Lasák

 

 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)