Vytisknout stránku

Petr Vondráček zvolen novým prezidentem České asociace podnikatelů v lesním hospodářství

Na svém červnovém jednání si Česká asociace podnikatelů v lesním hospodářství (ČAPLH), která je nejstarší organizací hájící zájmy podnikatelů v oboru (od roku 1995), vybrala do svého čela jako prezidenta Ing. Petra Vondráčka. Ten vyzývá k zastavení oligarchizace lesů.

Na svém červnovém jednání si Česká asociace podnikatelů v lesním hospodářství (ČAPLH), která je nejstarší organizací hájící zájmy podnikatelů v oboru (od roku 1995), vybrala do svého čela jako prezidenta Ing. Petra Vondráčka, který jako své cíle, o jejichž prosazení bude usilovat, uvedl: „Posláním ČAPLH je zejména prosazování oprávněných zájmů středních a menších firem v lesnicko-dřevařském sektoru. Jako největší nebezpečí se jeví oligarchizace oboru a prolínání politiky do lesnického podnikání. Asociace rovněž musí bojovat za transparentní zakázky pro regionální firmy, např. požadavkem na znovuzavedení pravidla, že jedna majetková skupina nemá možnost u státních lesů ovládnout více jak 25 % objemu zakázek. Dále nesouhlasíme s rozšiřováním podnikání státních lesů a prodejem dříví předem vybraným partnerům bez soutěže, jelikož touto činností hrozí likvidace regionálních lesnických firem a zpracovatelů dříví. Rozhodně však chceme být konstruktivním partnerem a jsem připraven k jednání."

Vondráček se s usednutím do čela ČAPLH stal současně i prezidentem Konfederace lesnických a dřevařských svazů ČR (KLDS). ČAPLH je členem konfederace a v rotačním systému prezidentství v KLDS náleží pro letošní rok pozice prezidenta KLDS sdružení ČAPLH. Členy KLDS jsou podle jejích webových stránek ještě Asociace českých nábytkářů, Společenstvo dřevozpracujících podniků ČR, Svaz českých a moravských výrobních družstev a Svaz zaměstnavatelů dřevozpracujícího průmyslu.

Ing. Petr Vondráček (50 let) je absolventem Fakulty lesnické a dřevařské Vysoké školy zemědělské v Brně. Celý svůj profesní život pracuje v privátních lesnických firmách. Od roku 2009 je spolumajitelem firmy DEBLICE – lesy s.r.o. Zároveň je pro letošní rok prezidentem Konfederace lesnických a dřevařských svazů.

Podle TZ ČAPLH a ČTK

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)