Vytisknout stránku

TOUGHBOOKY umožňují lesníkům používat jediné zařízení v terénu i v kanceláři

Panasonic TOUGHBOOK letos slaví 25 let na trhu. Nabízí odolnou výpočetní techniku a veškeré příslušenství, které je k jejímu používání v lesnictví potřeba. V jeho portfoliu najdeme odolné notebooky, tablety, handheldy i zařízení „2 v 1“. O výhodách využití TOUGHBOOKŮ při správě lesů jsme si povídali s Jakubem Vokáčem, key account manažerem Panasonic TOUGHBOOK v České republice.

- Jaké vlastnosti odlišují odolná zařízení Panasonic TOUGHBOOK od běžných zařízení?

Oproti běžným zařízením se TOUGHBOOK liší poměrně výrazně. Od prvopočátku, kdy inženýři produkt vymýšlejí a navrhují, je koncipován tak, aby obstál i v těch nejnepříznivějších podmínkách. Každé z našich zařízení musí být odolné vůči otřesům, nárazům nebo pádům. TOUGHBOOKY jsou provozuschopné za nízkých nebo naopak extrémně vysokých teplot a odolají také vodě i prachu. Displej TOUGHBOOKŮ je skvěle čitelný za všech světelných podmínek, tedy i na přímém slunečním světle. Další výhodu představují baterie, které mají dlouhou výdrž a zároveň je lze snadno vyměnit za provozu. Naše zařízení splňují veškeré bezpečnostní standardy. Kromě odolné „skořápky" disponují TOUGHBOOKY také veškerou potřebnou konektivitou a množstvím rozhraní. Samozřejmostí je také rozsáhlé příslušenství a množství servisních služeb.

- Jaké technologie využívají lesníci v současné době nejčastěji?

Někteří lesníci používají běžné tablety nebo handheldy s vhodnými aplikacemi a jsou tak schopni obstarat kompletní agendu správy lesa. Ani běžné tablety nejsou často zcela vhodné, protože do náročných podmínek v lese nejsou dostatečně odolné. Stále také narážíme i na konzervativní využití bloku a tužky, které vyžaduje následné převedení sesbíraných informací do počítače.

- Při jakých činnostech může být TOUGHBOOK lesníkům nápomocný?

Největší výhodu TOUGHBOOKŮ vidím v tom, že představují jediné mobilní zařízení, které se hodí pro práci v terénu i v kanceláři. TOUGHBOOKY splňují veškeré požadavky pro práci v terénu – dostatečná odolnost, dlouhá výdrž baterie, možnost práce v rukavicích či za deště. Důležité je také velké rozlišení displeje pro čtení mapových podkladů nebo pro aplikace GIS. Po návratu do kanceláře se zařízení umístí do dokovací stanice a po připojení dalšího příslušenství, jako je monitor, klávesnice nebo myš, se z něj stává plnohodnotný počítač. S trochou nadsázky můžu říct, že TOUGHBOOK přináší do správy lesů technologii budoucnosti, protože například za použití speciálního příslušenství může sloužit i k ovládání dronů. To se může hodit pro snímkování terénu. Existují i speciální aplikace pro odhalování výskytu kůrovce. Díky našim partnerům umíme nabídnout dodávku celého řešení na míru. To znamená, že pracovníci mohou do ruky dostat už přichystané nainstalované zařízení včetně aplikací, které ke svojí práci potřebují.

- Kde všude už se TOUGHBOOKY Panasonic ke správě lesů používají?

Jako jeden příklad za všechny bych zmínil Bavorské státní lesy u našich sousedů v Německu, kde se asi 3 000 zaměstnanců stará o více než 800 000 hektarů lesa. Pracovníci tam při správě lesů využívají stovky našich zařízení TOUGHBOOK G1 a TOUGHBOOK CF-19 „2 v 1".

Zeptejte se na možnosti vyzkoušení PANASONIC Toughbook N1.
www.toughbook.cz,  e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)