Vytisknout stránku

Ministerstvo zemědělství zveřejnilo registr licencí zpracovatelů lesních hospodářských plánů a osnov

Ministerstvo zemědělství uveřejňuje registr licencí zpracovatelů lesních hospodářských plánů a osnov vedený podle § 44 odst. 8 lesního zákona.

Plány a osnovy mohou zpracovávat pouze právnické nebo fyzické osoby, které mají k této činnosti udělenou licenci podle hlavy šesté zákona č. 289/1995 Sb.

Pro udělení licence je nutné odborné lesnické vzděláním, kterým se rozumí vysokoškolské vzdělání v oblasti vzdělávání lesnictví a dřevařství v magisterském studijním programu lesní inženýrství nebo lesnické vysokoškolské vzdělání uvedenému vzdělání odpovídající a odborná lesnická praxe žadatele musí být alespoň 10 let. U právnické osoby musí zvláštní podmínky splňovat její odpovědný zástupce.

Licence se uděluje na dobu 10 let. Platnost licence se prodlužuje o dalších 10 let, pokud o to držitel licence požádá. 

Veřejný registr licencovaných zpracovatelů lesních hospodářských plánů a osnov, vedený podle § 44 odst. 8 lesního zákona a uveřejňovaný podle zákona č. 261/2021 Sb., je členěn na část fyzických osob a část právnických osob. U fyzických osob je v současnosti v registru vedeno 47 osob, v případě právnických osob je to 37 subjektů.

Registr licencí zpracovatelů lesních hospodářských plánů a osnov lze najít zde


Podle TZ MZe

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)