Vytisknout stránku

Lovečtí slídiči – knižní novinka z lovecké kynologie

V nakladatelství a vydavatelství Lesnická práce právě vyšla další horká novinka z lovecké kynologie, která nese název Lovečtí slídiči.

Jde o český překlad německé příručky, zabývající se výchovou a výcvikem loveckých slídičů, jejímiž autory jsou Dagmar Lukasová a Mirko Barnickel.

Kniha s podtitulem Průvodce výcvikem od štěněte po dospělého psa je určena všem majitelům slídičů. Poskytuje pomoc při výcviku a vedení psa jak v každodenním životě rodinného psa, tak při „dummy tréninku“ a také při práci loveckého psa určeného k lovu drobné zvěře. Mnohé z metod popsaných v knize, jako je nácvik slídění, základy aportu a vodních prací, lze uplatnit i při výcviku retrívrů a představitelů dalších plemen loveckých psů. Je to první publikace vydaná v České republice, která lovecký výcvik vnímá z pohledu operantního podmiňování, dnes tak populární „pozitivní" metodiky výcviku.

Kniha bude premiérově představena na mezinárodním lesnickém a mysliveckém veletrhu Silva Regina v Brně ve dnech 3. až 7. dubna 2022, kde bude k prodeji na stánku Světa myslivosti v hale Z. Dále bude k dispozici na výstavě Natura Viva v Lysé nad Labem ve dnech 26. až 29. května 2022, a to na stánku Světa myslivosti v hale A2.

Pokud nestihnete přijet Brna nebo do Lysé nad Labem, knihu si můžete objednat v našem e-shopu nebo na adrese:

Lesnická práce, s. r.o.
náměstí Smiřických 1
281 63 Kostelec nad Černými lesy
tel.: 321 679 413, 604 211 171
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)