Vytisknout stránku

Výběrová komise doporučila nového ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky

Výběrová komise doporučila ministryni obrany nového ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky. Ve výběrovém řízení na nového ředitele státního podniku získal nejvyšší počet bodů Roman Vohradský, současný ředitel divize VLS ČR Mimoň.

Ministryně obrany Jana Černochová v lednu během prohlídky divize Mimoň s pověřeným ředitelem VLS Ivo Dohnalem a ředitelem divize Mimoń Romanem Vohradským (uprostřed) . Foto: archiv VLS Ministryně obrany Jana Černochová v lednu během prohlídky divize Mimoň s pověřeným ředitelem VLS Ivo Dohnalem a ředitelem divize Mimoń Romanem Vohradským (uprostřed) . Foto: archiv VLS

Před jmenováním do funkce ministryní obrany jej ještě čeká slyšení před Vládním výborem pro personální nominace, který jej musí podle nominačního zákona potvrdit.

„Jsem ráda, že komise vybrala velice zkušeného člověka, který má bohaté zkušenosti nejen s lesnictvím, ale zná i Vojenské lesy a statky, a je zárukou jejich dalšího rozvoje,“ uvedla ministryně obrany Jana Černochová.
„Chci podnik udržet v černých číslech, důležitá je obnova lesních porostů po kůrovci a zabezpečení chodu podniku v souladu s potřebami rezortu obrany,“ nastínil své priority Roman Vohradský.

Roman Vohradský ve VLS pracoval v letech 2002-2009 v různých pozicích až po ředitele divize zemědělské výroby. Od roku 2009 do roku 2014 působil v podniku Lesy ČR jako ředitel Krajského ředitelství Choceň. Od roku 2015 je ředitelem divize Mimoň VLS ČR.

VLS ČR do prosince 2021 vedl Petr Král, který byl odvolán kvůli nevýhodné směně pozemků mezi VLS ČR a Lesy ČR připravené narychlo bez odborných analýz minulou vládou, nový kabinet ji zrušil. Podnik nyní vede pověřený ředitel Ivo Dohnal.

Čtěte také: Ministryně obrany Černochová odvolala ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky Petra Krále

Vizitka Romana Vohradského (46), který se pravděpodobně stane novým ředitelem státního podniku Vojenské lesy a statky (VLS)

Datum narození: 22. srpna 1975

Vzdělání: vystudoval Střední lesnickou školu v Písku (1993) a Českou zemědělskou univerzitu (Ing.; 2000)

Současná funkce: ředitel divize VLS Mimoň

Praxe: kariéru zahájil na Ministerstvu zemědělství jako referent odboru lesnické politiky v roce 2000, v roce 2001 pracoval jako technický pracovník ve Výzkumném ústavu lesního hospodářství a myslivosti a jako obchodní referent ve společnosti Diana Mrázek, v roce 2002 se vrátil na Ministerstvo zemědělství, kde byl referentem odboru státní správy lesů a myslivosti; od roku 2002 byl zaměstnán u Vojenských lesů a statků (VLS), nejprve jako specialista pro zemědělskou výrobu a myslivost na ředitelství společnosti, v letech 2005 až 2009 byl vedoucím útvaru zemědělské výroby a specialistou pro myslivost a rybářství, krátce i ředitelem divize zemědělské výroby; v říjnu 2009 přešel do společnosti Lesy České republiky, kde byl až do prosince 2014 ředitelem krajského ředitelství Choceň; od února 2015 pracuje opět u VLS, a to jako ředitel divize Mimoň.

Ostatní:

- hovoří anglicky

- je členem komise státních závěrečných zkoušek Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně, předsedou Rady Lesnického parku Bezděz, členem Ústřední hodnotitelské komise trofejí CIC a členem správní rady Geopark Ralsko o.p.s.

Podle TZ Ministerstva obrany

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)