logo Silvarium tisk

Brazílie, Kanada, Rusko, Izrael a další země zažily letos množství požárů, které zdevastovaly tamní lesy. Na uplynulý rok lze vzpomínat jako na rok lesních požárů, extrémních veder a sucha.

Jenom v amazonském pralesu přišla letos planeta o více než 900 tisíc hektarů stromů, které zničily tamní požáry. Další vypukly v Kanadě, Rusku, Izraeli, Islandu, Španělsku, Indonésii, Africe či Austrálii.
Každoroční pravidelné požáry letos dosahovaly rekordních počtů a úřady měly problém dostat je pod kontrolu. K tomu se přidaly také historicky nejvyšší teploty.

Lesy devastuje poptávka po masu i počasí
Lesní požáry jsou po celém světě každoroční záležitostí, čím se tedy ty letošní lišily od předchozích let? Byl to především jejich nečekaný nárůst. Ohně v takovém počtu byly ve spoustě případů historickým maximem. Za jejich vznikem stojí kromě oteplování spojeného s klimatickými změnami také jednotliví lidé, kteří sami lesy zapalují.

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru Silvarium.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na Silvarium.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.

Poslední komentáře

Anketa

Jaký podíl na obnově u vás tvoří přirozená obnova?

Naši partneři

Lesy ČR VLS UHUL ČLS LOS DYAS.EU PEFC LESmedium.SK Lesnicko-dřevařská komora ČR Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. Agrární komora ČR Projekt LARIXUTOR

Naše další weby

Sociální sítě