logo Silvarium tisk

moderátorka

Jedle mizí z našich lesů a stává se z ní vzácná dřevina. Původní jí bylo deset procent, dnes je to jen jedno procento. Jedle ubývaly kvůli znečištěnému prostředí, protože jsou velmi citlivé na znečištění ovzduší. Podle vedoucí Správy chráněné krajinné oblasti Orlické hory Davida Rešla to ale není jediný důvod.

David REŠL, Správa CHKO Orlické hory

Pak, když už jí bylo málo, tak jedle je chutná pro lesní zvěř, to znamená, že teď vlastně ty semenáčky a drobné stromky jsou okusovány srnčí a vysokou zvěří a nemají možnost vlastně dorůst do toho dospělého věku.

Psaní komentářů k článkům na serveru Silvarium.cz zůstává přístupné pro všechny čtenáře. Pro vkládání komentářů je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na Silvarium.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.

Anketa

Jaký je váš postoj k odkladu EUDR o další rok a revizi nařízení?

Poslední komentáře

Naši partneři

Lesy ČR VLS Národní lesnický institut ČLS LOS DYAS.EU PEFC LESmedium.SK Lesnicko-dřevařská komora ČR Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. Agrární komora ČR Projekt LARIXUTOR

Naše další weby

Sociální sítě