Jana Peroutková, moderátorka ČT
Češi jedí stále víc zvěřiny. Za dvě dekády se spotřeba ztrojnásobila. Od loňska zpracovávají a prodávají ulovená zvířata i státní lesy v Krušných horách a na jižní Moravě. V nových provozovnách teď začíná nejnáročnější období.
Jiří Vízner, redaktor ČT
Jelena na háku rozporcuje řezník během několika minut. Do židlochovické bourárny míří hlavně zvěř ulovená na jižní Moravě. Ročně tu pracovníci státních lesů zabalí na 60 tun masa.
Zbyněk Nečas, technik zpracovny zvěřiny, Lesy ČR
Z hlediska personálního obsazení a kapacit jsme na nějaké maximální úrovni. Je zajímavý, že jsme gulášový národ, většina lidí, co přijdou, tak z toho sortimentu se ptají na gulášový masa.
Celou reportáž najdete zde.













