logo Silvarium tisk

Brazílie, Kanada, Rusko, Izrael a další země zažily letos množství požárů, které zdevastovaly tamní lesy. Na uplynulý rok lze vzpomínat jako na rok lesních požárů, extrémních veder a sucha.

Jenom v amazonském pralesu přišla letos planeta o více než 900 tisíc hektarů stromů, které zničily tamní požáry. Další vypukly v Kanadě, Rusku, Izraeli, Islandu, Španělsku, Indonésii, Africe či Austrálii.
Každoroční pravidelné požáry letos dosahovaly rekordních počtů a úřady měly problém dostat je pod kontrolu. K tomu se přidaly také historicky nejvyšší teploty.

Lesy devastuje poptávka po masu i počasí
Lesní požáry jsou po celém světě každoroční záležitostí, čím se tedy ty letošní lišily od předchozích let? Byl to především jejich nečekaný nárůst. Ohně v takovém počtu byly ve spoustě případů historickým maximem. Za jejich vznikem stojí kromě oteplování spojeného s klimatickými změnami také jednotliví lidé, kteří sami lesy zapalují.

Celý článek naleznete zde.

Diskuse na serveru Silvarium.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na Silvarium.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.

Poslední komentáře

Anketa

Do jaké míry by se Vás dotklo případné zrušení adaptační platby?

Naši partneři

Lesy ČR VLS UHUL ČLS LOS DYAS.EU PEFC LESmedium.SK Lesnicko-dřevařská komora ČR Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. Agrární komora ČR Projekt LARIXUTOR

Naše další weby

Sociální sítě